11. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Audi saab digitaalse tahavaatepeegli

Audi varustab esimese autotootjana maailmas oma seeriamudeli digitaalse tahavaatepeegliga, sellise lisandi saab endale elektriauto Audi R8 e-tron.

Auto laes, tavalise tahavaatepeegli asemele kinnitatud ekraan näitab auto tagaossa kinnitatud kaamera abil juhile tema sõiduki taga toimuvat. Kaamera vaateväli on seejuures suurem kui tavalisel tahavaatepeeglil, vahendab auto24.ee.

Elektroonika on häälestatud nii, et pilt 7,7tollisel ekraanil oleks alati maksimaalselt selge ja kontrastne, samuti hoolitseb tarkvara selle eest, et pimedas ei pimestaks taga sõitvate autode tuled läbi ekraani juhti.

Seejuures on juhil alati olemas võimalus ekraani väljalülitamiseks või selle pildi tumedamaks muutmiseks.

Audi tegeleb praegu ka sellega, et oleks võimalik elektroonilisele tahavaatepeeglile kuvada ka muud olulist informatsiooni.

Autos kasutusel oleva ekraani valmistamisel teeb Audi koostööd Samsungiga, tegu on esimese korraga, kui Lõuna-Korea ettevõtte AMOLED ekraan leiab kasutamist autodes.

Sarnane lahendus oli kasutusel ka Le Mansi 24 tunni sõidus osalenud Audidel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755