13. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google plaanib Motorola üksuses vähendada tööjõudu

Google Inc. plaanib vabastada töökohustusest 4000 inimest Motorola Mobility Holdings Inc. üksuses ehk 20% tööjõust ettevõttes, mille Google ostis 12,5 miljardi dollari eest, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Kaks kolmandikku kaotatavatest töökohtadest asuvad USAst väljas pool. Google sulgeb umbes ühe kolmandiku Motorola Mobility 90-st asutusest ja plaanib lihtsustada Motorola juhtmevabasid tooteteid.

Google teatas, et lahkumishüvitistega seonduvad kulud ei tohiks tulla suuremad kui 275 miljonit dollarit.

„Need muutused on plaani võetud, et muuta Motorola mobiiltelefonide üksus jälle kasumlikuks,“ teatas Google. Google on toonud muudatusi ka Motorola juhtkonda, elimineerides 40% senistest asepresidentidest.

Google plaanib kasutada Motorola üksust nutitelefonide ja tahvelarvutite tootmiseks. Motorola lasi eelmine aasta umbes 20 uut telefoni välja, mis Motorola üksuse juhi, Dennis Woodside’i sõnul, on liiga palju. Woodside ütles, et edaspidi keskendutakse väheste, aga see-eest väga heade seadmete tootmisele ja nende turundamisele.

Google’i aktsia hind oli USA kauplemispäeva alguse poole +1,24, 649,99 dollari peal. Käesoleva aastaga on aktsia hind kukkunud 0,6%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755