16. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cisco teenis suurema kasumi

Maailma suurim arvutivõrguseadmete tootja Cisco Systemsi kvartalikasum- ja käive ületasid analüütikute ootuseid. Ettevõte koondas, et hoida kulusid ohjas.

Mõnede kuludeta oli kvartalikasum aktsia kohta 47 senti võrreldes analüütikute prognoositud 46 sendiga, vahendab Bloomberg. Käive kasvas aastaga 4,4 protsenti, 11,7 miljardile dollarile, ületades analüütikute ootust saja miljoni dollariga.

Kompanii juhatuse esimees John Chambers on koondanud 7800 töötajat, pannud kinni äriüksusi ja alandanud hindu, et võita tagasi Juniper Networksile ja Hewlett-Packardile kaotatud äri ning et võidelda Euroopa majanduse aeglustumisega, kuhu müüakse viiendik toodangust.

Ettevõte tõstab kvartalidividendi 75 protsendi võrra, 14 sendile aktsia kohta. Kompanii teatas tulemused pärast börside tavakauplemise lõppu. Aktsia hind tõusis järelkauplemisel viis protsenti.

„Euroopas läheb äri halvemaks, enne kui paraneb ja ka USA föderaalvalitsuse kulutused ei parane lähiajal,“ ütles Chambers.  Nõudlus oli nõrk ka Indias.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052