16. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina nutitelefonid astuvad Apple’i kandadele

Käesoleval aasta prognooside järgi maailma suurimaks nutitelefonide turuks tõusev Hiina on turg, kus hulk vähetuntud telefonitootjaid Apple’i kandadele astuvad.

Viimases heitluses iPhone’iga, avaldas Hiina tootja Xiaomi Technology uue nutitelefoni, mis on järg tema populaarsele MiOne mudelile. Uue telefoni tippklassi omadused ületavad ootuste järgi iPhone 4S-i ning telefoni hind on pool Apple’i kõige uuemast mudelist, kirjutas Reuters.

Kuigi iPhone’i müük Hiinas kasvab, nähakse Apple’i turuosale stagneerumist või isegi langust, kuna turu demograafiline muutuse tõttu saavad iPhone’i lubada endale vähesed jõukad linnas elevad hiinlased.

„Taskukohane hind Hiinas on 800-1500 jüaani (130-240 dollarit),” ütles Shanghai konsultatsioonifirma RedTech Advisorsi tegevjuht Michael Clendenin. „Tavakodanikud eelistavad keskmise astme telefone.”

Turu-uuringufirma IDC hinnangul maksid 40% eelmisel aastal Hiina turul müüdud telefonidest alla 200 dollari. 11% müüdud seadmetest maksid 700 dollarit ja üle selle.

Hiina nutitelefonide turu kasv tuleb tootjatelt nagu ZTE, Lenovo, Xiaomi, Gionee ja Meizu Technology. Meizu telefone peetaks lääne tehnoloogiablogide poolt tippklassi nutitelefonideks, millel on ülimadal hind.

Sel aastal on alla 1000 jüaani maksvaid nutitelefone turule toonud ka Alibaba, Shanda Iteractive ja Baidu. 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755