27. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia ja Microsoft võivad võita Samsungi kaotusest

Nokia ja Microsofti müük USAs võib saada uue hoo, kuna Samsung Electronicsi tooteid ähvardab võimalik müügikeeld ning telefonitootjad satuvad surve alla, et  leida alternatiive Google’i Androidi tarkvarale, vahendab Bloomberg.

Föderaalkohus nõudis Apple’i kasuks Samsungilt enam kui miljard dollarit kahjutasu, kuna Samsung on kasutanud Apple’i seitsmest kohtus olnud patendist kuute. Apple on nõudnud mõnede Samsungi toodete müügi keelustamist USAs alates septembrist. Mõned Androidi operatsioonisüsteemi kasutavad mobiiltelefonitootjad võivad pöörduda alternatiivsete operatsioonisüsteemide nagu Microsofti Windows 8 poole, et vältida Samsungiga analoogset kohtukäiku, teatas Carolina Milanesi analüüsifirmast Gartner.

„Ma olen kindel, et Androidi opsüsteemi kasutajad mõtlevad, et kui kaua kulub aega enne, kui nad muutuvad Apple’i poolt rünnatavateks,“ ütles Milansi. „Mõned võivad vaadata Windows Phone 8 alternatiivina ja HTC ning isegi Samsung on juba teada andnud WP8 seadmete turule toomisest.“

„Samsungi toodete võimalik müügikeeld võib luua täiendavat ruumi Nokiale, kes plaanib järgneval paaril kuul alustada uute Lumia telefonide müügile toomist,“ ütles FIm Banki analüütik Michael Schroeder.

 

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474