28. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebipood Quum.eu leidis end mustast nimekirjast

Tarbijakaitseamet on tänavu saanud 96 kaebust kosmeetikatoodetega kaupleva veebipoe Quum.eu kohta.

96 kaebusest 91 on esitatud viimase kolme kuu jooksul, teatab tarbijakaitseamet.

Kaebustest selgub, et pood ei suuda tarbijatele tellitud kaupa tähtajaks kohale toimetada ning viivitab raha tagastamisega. Ameti sekkumisel on osa tarbijaid raha või kauba kätte saanud. Samas osutab suur kaebuste arv sellele, et veebipoel on raskusi kohustuste täitmisega.

Kuna Quum.eu (Balti Meediamonitooring OÜ) jätkab probleemidest hoolimata aktiivset reklaamitegevust, otsustas amet e-poe lisada musta nimekirja.

Nõuandeid e-poest ostjaleEnne kauba tellimist loe tähelepanelikult läbi tellimistingimused.

Internetist ostes on sul õigus kaup tagastada 14 päeva jooksul.Kui müüja pole sind teavitatud õigusest lepingust taganeda või edastanud muud seadusega ettenähtud teavet, võid lepingust taganeda kolme kuu jooksul.Kui müüja ei suuda sinu tellimust täita, peab ta sind sellest teavitama ning viivitamatult, kuid mitte hiljem kui 30 päeva jooksul, tagastama sinu makstud raha.Kui e-poest tellitud tootel ilmneb puudus, on sul õigus esitada müüjale kaebus kahe aasta jooksul.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474