3. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euronorm võib muuta Eesti diislikütuse rämpsuks

Kui Euroopa kliimadirektoraadil õnnestub kehtestada karm CO2 norm, ei tohi Viru Keemia Grupi ja Eesti Energia toodetavat autokütust enam isegi Eestis müüa.

Eesti Päevaleht kirjutab, et komisjon toetub ühe Kanada teadlase esitatud suhtarvule, mis näitab põlevkivist toodetud diislikütust ligi poole rohkem CO2 sisaldavana, kui on naftast toodetud autokütus. Ehkki suht­arvu paikapidavuse kohta pole esitatud mingeid analüüse või tõestusmaterjale, klammerdub komisjon ikkagi suhtarvu külge, sest Euroopa Liit on seadnud eesmärgiks vähendada 2020. aastaks autokütuste CO2 sisaldust kuue protsendi võrra.

„Arvestades põlevkiviõli rafineerimise projektide arengufaase, ei kavatse keegi kindlasti rajada tehast, mille toodangu müük oleks keeruline või majanduslikult ebaefektiivne,” tõdes Eesti Päevalehega vestlenud Kiviõli Keemiatööstuse ja Alexela tanklaketi osanik Heiti Hääl.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052