3. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericsson positsioonis, et osta Nokia Siemensi üksus

Ericsson, põhiline mobiilivõrkude infrastruktuuride varustaja, on heas positsioonis, et osta äri toetussüsteemi (business support systems, BSS) üksus rivaalilt Nokia Siemens Networksilt (NSN), vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Lisaks Ericssonile on BSSi üksusest huvitatud ka USA telekomide seadmete tootja Amdocs. BSS üksus pakub arvete ja maksustamissüsteeme telekomide operaatoritele. Kuuldavasti on see üksus nende hulgas, mida NSN plaanib maha müüa.

Ericsson ja NSN, mis on Nokia Oyj ja Siemens AG ühisettevõte, ei nõustunud asjaolu kommenteerima.

NSN on parasjagu läbi viimas kulude kokkuhoidmise programmi, mistõttu vähendatakse tööjõudu 17 000 inimese võrra, mis on pea neljandik kogu ettevõtte tööjõust.

NSNi teise kvartali kasumitulemus oli 27 miljonit eurot ja käive 3,3 miljardit eurot.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052