Autor: Marek Mühlberg • 25. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Interneti Sihtasutuse uus juht on Heiki Sibul

Alates 25. septembrist juhib EIS-i Heiki Sibul. EIS juhatus on kaheliikmeline, juhatuse liikmena jätkab Jaanus Tehver.

EIS-i nõukogu esimehe Marika Priske sõnul on Sibul väga kogenud juht, kelle eestvõtmisel alustas Eesti esimese riigina maailmas e-hääletuse läbiviimist. „On väga oluline kasutada ära Heiki unikaalseid oskusi süsteemide ülesehitamisel, et tagada Eesti domeeninime usaldusväärsus,“ lisas ta.

Heiki Sibul soovib läbi avatud koostöö parimal moel esindada Eesti interneti kogukonda. „Minu eesmärgiks on tagada stabiilne ja turvaline internet ning kaasa rääkida internetivabaduse kaitsmisel,“ ütles ta.

„Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidul on asutajana väga hea meel, et EIS saab endale suurte kogemustega juhi. ITL-i ootused uuele juhatuse liikmele on suured. Loodame väga kiiresti näha konkreetset plaani ja samme, kuidas EIS muutuks avatuks organisatsiooniks, kes teeb koostööd kõigi Eesti internetikogukonna liikmetega,“ ütles ITL-i president Taavi Kotka.

Sibul on kaua aega töötanud riigikogu kantselei direktorina ja alates 2000. aastast juhtis ta vabariigi valimiskomisjoni tööd. Sibul on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteadusteaduskonna, ta on reservohvitser ja pälvinud presidendilt Valgetähe IV klassi teenetemärgi.

EIS on Eesti Internetikogukonda esindav ja Eesti maatunnusega domeeninimesid haldav organisatsioon. EIS-i ülesanne on esindada Eesti internetikogukonda piiriüleses internetikogukonnas, Eestiga seotud tipptaseme domeeninimede haldamine, domeeninimede infosüsteemide ja registrite pidamine ning nende kättesaadavuse, usaldusväärsuse ja turvalisuse tagamine.

EIS-i nõukogu poolt läbiviidud avaliku konkursi võitnud Sibula ametipalk on 3500 eurot kuus.

Allikas: EIS

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755