Autor: Indrek Kald • 25. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taavi Kotka lahkub Nortal Eesti juhi kohalt

5. oktoobrist juhib Nortali Eesti ärisuunda ettevõtte juhatuse esimees Priit Alamäe. Nortal Eesti senine juht Taavi Kotka võtab tervislikel põhjustel aja maha.

Varem Webmedia nime kandnud tarkvarafirma üks asutajaist müüb ühtlasi oma osaluse ettevõttes, kuna ei saa kaasasündinud südameklapi rikke tõttu ettevõtluses jätkata ja peab arsti nõuandel senist elustiili täielikult muutma, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kotka kinnitas, et annab nii oma ülesanded kui meeskonna rahuliku südamega üle, sest ettevõtte areng jätkub valitud suunas ning töötajate ja klientide poolt hinnatud juhtidega. "Mul on olnud unikaalne võimalus olla tudengiettevõttena alustanud Nortali arengu ja ka edu osaline. See on hindamatu kogemus. Aga edukas saab olla vaid siis, kui tööd tehakse 100%-liselt ja suure sisemise põlemisega. Pean mõneks ajaks tempo maha võtma ning endale keskenduma," selgitas Taavi Kotka oma lahkumise tagamaid firma pressiteates.

Viimased seitse aastat kogu kontserni arengu eest vastutanud Priit Alamäe ülesannetele lisandub oktoobrist kogu ettevõtte mahust ligi kolmandiku moodustava Eesti ärisuuna arendamine ja kontorite igapäevase töö juhtimine. Alamäe sõnul on tema ülesandeks pakkuda ettevõtte töötajatele jätkuvalt parimat töökeskkonda ja huvitavaid väljakutseid ning enesearendamise võimalusi nii Eestis kui välismaal.

"Oleme ettevõttena viimaste aastate jooksul oluliselt kasvanud ja rahvusvahelist haaret laiendanud. Kevadel vahetasime ka nime ja brändi, et oma kliente nii Eestis kui välismaal veelgi professionaalsemalt teenindada. Oleme Baltikumis selgelt turuliidrid ning töötajate seas üks hinnatuimatest tööandjatest ja selles suunas kavatseme kindlasti jätkata," lisas Alamäe.

Taavi Kotka lahkumist kommenteerides ütles Alamäe, et hea juht arendab organisatsiooni selliselt, et ta ise oleks ettevõtte jätkusuutlikkuse seisukohalt võimalikult vähekriitiline. "Taavi on hea ja kogemustega juht. Me võtsime juba mõnda aega tagasi strateegiliseks eesmärgiks tugevate äriüksuste ja keskastme juhtide arendamise ja see strateegia on vilja kandnud. Taavi on Nortalile väga palju andnud ja tema algatused ning looming, eelkõige innovatiivse ning struktureeritud arendusprotsessi juurutamine, elavad edasi ka peale tema lahkumist."

Priit Alamäe on Nortali juhatuse esimees ning asutaja aastast 2000. Alates 2005. aastast keskendus Alamäe peamiselt Nortali töö koordineerimisele ja ettevõtte arendamisele väljaspool Eestit. Alamäe omandas kõrghariduse Tartu Ülikooli majandusteaduskonnas, spetsialiseerudes finantsjuhtimise ja turunduse erialale.

Taavi Kotka on olnud Nortal Eesti juht aastast 2005. Kokku on Kotka Nortalis töötanud ligi 12 aastat. Viimased 3,5 aastat on Kotka olnud ka Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu president.

2011. aastal valiti Priit Alamäe ja Taavi Kotka audiitor- ja konsultatsioonifirma Ernst & Young poolt Eesti Aasta Ettevõtjateks. Alamäe ja Kotka esindasid Eestit ka Monte Carlos toimunud Maailma Aasta Ettevõtja konkursil, kus nad 51 osaleja hulgas võistlesid näiteks LinkedIni, Desiguali, Benettoni ja Angry Birdsi loojate ning omanikega.

ASi Nortali juhtkonda lisandub seoses Taavi Kotka lahkumisega Nortali Telekomi äriüksuse juht Kristjan Aiaste. Lisaks Priit Alamäele ja Kristjan Aiastele kuuluvad juhtkonda Jorma Kallio, Andre Krull, Hanno Hussar, Neringa Narbutiene, Juha Olavi Korhonen ja Ando Noormets.

Nortal on Baltimaade suurim tarkvaraarendusega tegelev ettevõte, mis loob peamiselt rätsepatööna tehtud lahendusi era- ja avaliku sektori klientidele Eestis, Leedus, Põhjamaades, Venemaal, Pärsia lahe riikides, Aafrikas ja mujal. Ettevõtte poolt tarnitud lahendusi kasutavad kliendid telekommunikatsiooni, finantsteenuste, tööstuse, logistika, tervishoiu ja avalikus sektoris. Nortali ligi 700 töötajast pooled töötavad Eesti kontorites Tallinnas ja Tartus. Üle 75% ettevõtte käibest tuleb väljaspoolt Eestit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755