Autor: Romet Kreek • 27. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia võib peatada dividendi maksmise

Nokia põletab oma rahavarusid ettevõtet paremusele pöörates ja võib olla sunnitud tegema midagi, mida nad ei ole teinud aastakümneid – mitte maksta dividendi.

Kahjumlik telefonitootja põletab kuus umbes 300 miljonit dollarit ehk 230 miljonit eurot raha. Paljud investorid ja võlausaldajad ütlevad, et ettevõte jookseb rahast tühjaks.

„Nokiale on kõige tähtsam pöörata ringi müük ja jõuda kasumisse nii kiiresti, kui võimalik,“ ütles SEB fondijuht Mikael Anttila. „Kuni selle ajani on neil mõistlik mitte maksta dividendi, mis aitab säilitada raha.“

Nokia on maksnud dividendi igal aastal alates vähemalt 1989. aastast, mille kohta on olemas elektroonilised andmed.

Tõenäoliselt ei maksa Nokia dividendi 2012. aasta eest. Et säilitada senisel tasemel dividendi (20 senti aktsia kohta), kuluks Nokial aastas 750 miljonit eurot, mis tühjendab kiiresti ettevõtte pangakonto jäägi.

Nokia pressiesindaja Doug Dawson keeldus ettevõtte dividendiplaane kommenteerimist. Tavaliselt teatab ettevõte dividendiplaanist neljanda kvartali tulemusi avaldades jaanuaris.

Nokia teenis esimesel poolaastal 2,34 miljardi euro kahjumi ja analüütikud prognoosivad ettevõttele veel vähemalt kuueks kvartaliks kahjumit.  Juuni lõpuks oli Nokia rahajääk kahanenud 4,2 miljardile eurole ja Standard & Poor’si prognoosi kohaselt on see aasta lõpuks alla kolme miljardi euro. Nokial on üleval 5,2 miljardi euro eest võlga. Sellest 1,25 miljardi eurose võlakirja tähtaeg saabub 2014. aasta veebruaris.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755