Marek Mühlberg • 1. oktoober 2012
Jaga lugu:

Esimene IKT ettevõtja Äripäeva TOPis 50. kohal

Värskest Äripäeva Rikaste TOPist leiab kokku 22 IKT valdkonna ettevõtjat. 100 rikkaima hulka mahub neist seitse.

50. kohal on Rain Kivisik (vara väärtus 40,9 miljonit eurot)

Rain KIvisik on üks kahest eestlasest, kes oli Playtechi loomise juures. Täna on Kivisik jätkuvalt tegev ettevõtte tehnilise direktorina. Ettevõtte erinevates keskustes töötab kokku ligikaudu 1200 inimest. Kivisik ja teine loomise juures olnud eestlane Lauri Kikerpill on jäänud ettevõtte sündi puudutavate kommentaaride osas tagasihoidlikuks. Kikerpill on tõdenud, et "olid inimesed, oli tellimus."

57.-58. kohtal on Max Rivshin ja Anthony Rivshin (mõlema vara väärtus 38,7 miljonit eurot)

Kanadas elavad vennad Max ja Anthony on TOP Connecti suuromanikud. Ettevõte tegutseb pea kõigil kontinentidel ning on üks Eesti suuremaid telekommunikatsiooni valdkonna eksportööre. Rivshinid on päritolult valgevenelased, kuid ettevõtte asutaja Mikhail Rivshin (Maxi ja Anthony isa - suri 2006. aastal ja pärandas poegadele oma äri) valis ettevõtte loomisel asukohaks Eesti - kolmest Balti riigist avati telekommunikatsiooniturg esimesena just siin.

71. kohal on Siim Uibokand (vara väärtus 30.3 miljonit eurot)

Siim Uibokand on Apteekide Infotehnoloogia OÜ ainuomanik. Varem töötas ta Magnum Medicali IT osakonnas, kuid nüüd pakub tarkvaralahendusi suurimatele apteegikettidele. Ajakirjanduses on spekuleeritud, et Uibokandi näol võib olla tegu variisikuga, kes esindab Magnum Grupi huve. Eelmise aasta TOPis oli Uibokand 67. kohal.

76. kohal on Ahti Heinla (vara väärtus 28,4 miljonit eurot)

Ahti Heinla nimega seonduvad mitmed kodumaise IKT sektori edulood. Ta on üks Skype asutajatest ning investeerimisfirma Ambient Sound Investments (ASI) kaasomanik. Heinlat on autasustatud valgetähe V klassi teenetemärgiga (internetitelefoni Skype loomise ja arendamise eest). Ta lõpetas koos Toivo Annuse ja Jaan Tallinnaga 1990. aastal Gustav Adolfi Gümnaasiumi.

79. kohal on Priit Kasesalu (vara väärtus 26,6 eurot)

Priit Kasesalu kuulub samasse seltskonda Ahti Heinla, Jaan Tallinna ja Toivo Annusega - kõik nad on olnud Skype loomise juures. Kõik neli on ka Ambient Sound Investmentsi loojad ja omanikud. Kasesalu alustas koos Jaan Tallinna ja Ahti Heinlaga koolipõlves projekti nimega Bluemoon, millest kasvas välja portaal everyday.com. Kasesalu on autasustatud valgetähe V klassi teenetemärgiga (internetitelefoni Skype loomise ja arendamise eest).

82. kohal on Jaan Tallinn (vara väärtus 25,8 miljonit eurot)

Jaan Tallinn on üks Skype loojatest ja investeerimisfirma Ambient Sound Investments (ASI) kaasomanik. Ta õppis Ahti Heinlaga koos Tartu Ülikoolis teoreetilist füüsikat. Tallinna on autasustatud valgetähe V klassi teenetemärgiga (internetitelefoni Skype loomise ja arendamise eest).

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt