Autor: Marek Mühlberg • 5. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äppmiljonäri ideepangas juba üle 6000 idee

EMT konkursi „Äppmiljonär“ ideepanka on kuu ajaga laekunud enam kui 6000 ideed. Mobiilirakenduste ideid saab esitada kuni 31.oktoobrini (kaasa arvatud).

„Äppmiljonär“ projektijuhi Lauri Toomsalu sõnul hõlmab suur osa ideedest teemat „Elustiil“, kuhu on esitatud 1504 ideed, kuid aktiivselt osalevad ka ettevõtlikud inimesed, sest äriideede hulk on samaväärne mängude omaga, vastavalt 732 ja 788 ideed. Määratlemata kategooriaga on 2333 ideed.

„Kui esimestel päevadel olid noored ja väga noored mobiilihuvilised need, kes ideid saatsid, siis täna võime öelda, et ideede genereerijaid on nii põhikooliõpilaste kui ka juba pensioniikka jõudnute hulgas,“ sõnas Lauri Toomsalu. „Vastavalt vanusele joonistub ka teemade valiku muster – nooremate inimeste ideed on enam mängude ja meelelahutuse valdkonda kuuluvad, kuid vanemad osalejad pakuvad enam äri ja elustiili valdkonda kuuluvaid ideid.“

Konkursi jooksul esitatud ideedest valib žürii välja 10 parimat, mida esitletakse avalikkusele ning mille hulgast valitakse rahvahääletusel rahva lemmik. Ka žürii valib kümne finalisti seast välja parima idee, mis kuulutatakse konkursi võitjaks ning arendatakse EMT poolt EMT kuludega välja reaalseks mobiilirakenduseks. Konkursil selguva parima idee läheb üles Apple AppStore´i ja Google Playsse. Võitja avaldatakse 19. novembril 2012 ning selle järel asutakse rakendust arendama, milleks kulub eeldatavalt 3-4 kuud. Kõik rakendusest teenitavad tulud ja rakenduse omandiõigus jäävad rakenduse idee esitajale.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755