Autor: Mari Suviste • 5. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nädalavahetusel arendatakse Tartus mobiilirakendusi

5.-7. oktoobril kogunevad Eestisse ingelinvestorid ja veebiteenuste arendajad, et aidata 48 tunni jooksul luua kuni 10 mobiilirakendust. ITuudised.ee on sündmuspaigas kohal, et anda lugejatele ülevaade toimuvast.

"Me jõuame aina lähemale olukorrale, kus mobiilirakendused suhtlevad su kodu ja autoga, määrates toa temperatuuri, saunaahju käivitumise aja ning panevad tööle auto eelsoojenduse pärast seda kui oled hommikul oma nutitelefonis äratuskella kinni pannud," ütles veebi- ja mobiilitarkvara arendusega tegelev Mooncascade juht Priit Salumaa.

"Internet ja nutitelefonid omavad üha suurenevat rolli meie igapäevaelus. Tänu sellele on ka majandustegevusse kaasatud aina enam ettevõtteid, kes tegevad veebi- ja mobiilirakenduste loomisega ning selle trendi kahanemist pole märgata," lisas nädalavahetusel Tartus toimuval Garage48 idufirmade tootearenduse üritusel ettevõtjaid nõustav Salumaa.

5.-7. oktoobril toimuval Garage48 hackatonil nõustab ettevõtjaid ka Saksa ingelinvestor Christopher Muenchhoff, kes on juba investeerinud Eesti idufirmasse Pipedrive. Lisaks sakslasele on kohal juhtiva mobiilse piletirakenduse arendaja Masabi kaasasutajad Tom Godber ja Ed Howson, kes on oma teenuse arendamiseks kogunud enam kui 6 miljonit dollarit riskikapitali.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052