Mari Suviste • 5. oktoober 2012
Jaga lugu:

Nädalavahetusel arendatakse Tartus mobiilirakendusi

5.-7. oktoobril kogunevad Eestisse ingelinvestorid ja veebiteenuste arendajad, et aidata 48 tunni jooksul luua kuni 10 mobiilirakendust. ITuudised.ee on sündmuspaigas kohal, et anda lugejatele ülevaade toimuvast.

"Me jõuame aina lähemale olukorrale, kus mobiilirakendused suhtlevad su kodu ja autoga, määrates toa temperatuuri, saunaahju käivitumise aja ning panevad tööle auto eelsoojenduse pärast seda kui oled hommikul oma nutitelefonis äratuskella kinni pannud," ütles veebi- ja mobiilitarkvara arendusega tegelev Mooncascade juht Priit Salumaa.

"Internet ja nutitelefonid omavad üha suurenevat rolli meie igapäevaelus. Tänu sellele on ka majandustegevusse kaasatud aina enam ettevõtteid, kes tegevad veebi- ja mobiilirakenduste loomisega ning selle trendi kahanemist pole märgata," lisas nädalavahetusel Tartus toimuval Garage48 idufirmade tootearenduse üritusel ettevõtjaid nõustav Salumaa.

5.-7. oktoobril toimuval Garage48 hackatonil nõustab ettevõtjaid ka Saksa ingelinvestor Christopher Muenchhoff, kes on juba investeerinud Eesti idufirmasse Pipedrive. Lisaks sakslasele on kohal juhtiva mobiilse piletirakenduse arendaja Masabi kaasasutajad Tom Godber ja Ed Howson, kes on oma teenuse arendamiseks kogunud enam kui 6 miljonit dollarit riskikapitali.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt