Autor: Marek Mühlberg • 15. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-hiid EMC korraldab Tallinnas pilvetehnoloogia foorumi

Rahvusvaheline IT-hiid EMC korraldab täna Tallinnas pilvetehnoloogia arenguid käsitleva foorumi, millel osalevad paarsada Eesti eraettevõtete ja avaliku sektori organisatsioonide IT-juhi ning spetsialisti, teatas EMC Baltimaade filiaali juhataja Sergei Butenko.

Butenko sõnul keskenduvad foorumil esinevad rahvusvahelised ja kohalikud esinejad sellele, kuidas ettevõtete ja avaliku sektori organisatsioonide IT-süsteemide ja andmetöötluslahenduste ülesehitust ning igapäevast toimimist mõjutab alanud üleminek pilvetehnoloogiatele ning virtuaallahendustele.

EMC harukontor Eestis alustas tööd 2000. aastal ja Leedu harukontor 2010. aastal olles osa Ida-Euroopa regioonist. Käesoleva aasta algusest on Baltikum osa EMC Põhjamaade regioonist.  EMC Eesti harukontoris töötab 6 ja Leedus 2 inimest. EMC klientideks Eestis on enamik siin tegutsevatest pankadest ning ka paljud ettevõtted, asutused või institutsioonid nii era- kui avalikust sektorist, kel on vaja säilitada ja töödelda  suuremaid andmemassiive.

EMC on noteeritud New Yorgi Väärtpaberibörsil (NYSE) ning kuulub S&P 500 indeksisse. Fortune 500 edetabelis on EMC 152. kohal  Ettevõtte müügikäive 2011. aastal oli 20 miljardit USD ning 85 riigis üle maailma töötab EMC heaks ligi 53 500 inimest. Rahvusvahelise majandusajakirja Forbes maailma hinnatuimate firmade 2011. aasta edetabelis “World Most Admired Companies” sai EMC arvutifirmade kategoorias 2. koha Apple’i järel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755