Autor: Rainer Saad • 17. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida Microsofti tahvelarvutil on ja iPadil pole?

Microsofti uue tahvelarvuti Surface alghind on 499 dollarit, mis on sama palju kui Apple’i kõige uuemal iPadil. Kuid mida uut on Microsofti tahvelarvutil võrreldes iPadiga?

Eelkõige konkureerib Microsofti uus tahvelarvuti tarkvara, mitte riistvaraga, sest sama raha eest on Apple’il pakkuda kõrgema resolutsiooniga ekraan, millel on parem värviküllasus. Aga need, kes on Xboxi fännid ning vajavad Microsoft Office’it, peaksid eelistama Surface’i.

Microsofti uuel tahvelarvutil on eellaetud üks populaarsemaid tarkvara komplekte Office ning tahvelarvuti ühendab ennast Microsofti meelelahutuspakkumistega läbi Xbox Live Service’i. Kui oled Xboxi kasutaja, on see sama väärtuslik kui iTunes.

Kuid Office ei pruugi olla nii vajalik toode mobiilsetel seadmetel nagu see on lauaarvutitel, kuna siiamaani ei ole see suurimatel mobiiliplatvormidel eriline tegur olnud. Lisaks ei ole Microsoft Office’it väljastanud Androidile ega iOS-ile ning need, kes kasutavad iPadi, on tõenäoliselt leidnud teisi mooduseid, kuidas ilma Office’ita läbi ajada.

2010. aastal ebaõnnestusid mitmed suurtootjad enda tahvelarvutitega peale iPadi müügile tulekut. Mõni kuu pärast iPadi esitlust proovisid Hewlett-Packard, Motorola ja Samsung enda tahvelarvuteid müüa sama hinnaga nagu Apple (või isegi kallimalt) ning põrusid.

Peale seda on valitud teistsugune lähenemine: Amazon, Barnes & Noble ja Google on teeninud madalate hindadega tahvelarvutite müügilt nullkasumit, kuid üritavad hiljem raamatumüügi, filmide jms kasumit teenida.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755