18. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple kaotas kõrgema astme kohtus Samsungi vastu

Apple kaotas kõrgema astme kohtus, mille tulemuseks on, et Samsung Electronics ei ole kopeerinud Apple’i registreeritud tahvelarvutite disaini, vahendas finantsuudisteagentuur CNBC.

Selline tulemus võib olla lõpp Apple’i ja Samsungi tahvelarvutite disaini teemalistele juriidilistele vaidlustele Euroopas. Briti Apellatsioonikohus otsustas, et hoolimata mõnest sarnasusest, ei käitunud Samsung seadusevastaselt Galaxy tahvelarvuti puhul.

Otsus kehtib terves Euroopas ja peaks ka selles regioonis ära hoidma tulevased võimalikud juriidilised vaidlused Samsungi ja Apple’i vahel seoses tahvelarvutite disainiga.

Lõuna-Korea päritolu Samsung oli tulemusega rahul ja andis teada, et nad jätkavad uskumist, et Apple polnud esimene, kes disainis tahvelarvuti ristkülikukujulisena ja ümarate nurkadega.

Apple ei soostunud kommentaari andma.

Apple’i aktsia hind oli USA kauplemispäeva teises pooles langenud 1,93%, 632,16 dollari peale.

Autor: Teele Liblik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755