Autor: Marek Mühlberg • 22. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna kaalutakse riikilike andmekogude avalikustamist

Täna, 22. oktoobril arutatakse Riigikogus avalilku teabe seaduse muutmise eelnõu (263 SE), mis käsitleb riiklike andmekogude avalikustamist.

Arutelul osalevad justiitsminister Kristen Michal, Riigi Infosüsteemi Ameti esindajad, majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu tegevdirektor Jüri Jõema, Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu juhatuse liige Urmas Kõlli ning MTÜ Eesti Interneti Kogukond esindaja Siim Tuisk.

Riigikogu liikme Andrei Korobeiniku sõnul on eelnõu eesmärk viia Eesti õigusaktid vastavusse Euroopa Parlamendi nn open data direktiiviga, mis pärineb aastast 2003. "Teiste sõnadega on eelnõu eesmärk avaliku teabe taaskasutatavaks tegemine. Selle abil õnnestub stimuleerida uute toodete ja teenuste loomist erasektoris, mis pikas perspektiivis säästab maksumaksja raha, kuna riik ei pea neid teenuseid ise looma ja nende peale raha kulutama," lisas Korobeinik.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755