23. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple esitles iPad minit, aktsia langeb

Apple Inc.’i tegevjuht Tim Cook esitles väiksemat versiooni iPadi tahvelarvutist, mis peaks ära hoidma huvi klientidel odavamate tahvelarvutite suhtes, mida pakuvad konkurendid Microsoft Amazon.com ja Google.

Uus iPad mini on 7,9-tollise ekraaniga, täissuuruses iPad on 9,7-tollise ekraaniga. Ipadi väiksema venna hind algab 329 dollarist.

Apple’i tegevjuht Tim Cook otsib võimalusi, kuidas veelgi laiendada ettevõtte liidripositsiooni tahvelarvutite turul, mis peaks järgmise 5 aasta jooksul kahekordistuma 162 miljardi dollari peale. Laiendades iPadi ridasid, püüab Apple suurendada veelgi oma 70% turuosa, samas kui Microsoft on esitlemas oma tahvelarvutit nimega Surface ja Google ning Amazon täiustavad enda seadeid.

Apple tutvustas tänasel üritusel ka uuendusi oma arvutite hulgas, lisades ümber disainitud iMaci desktopi, võimsama Mac mini ja 13-tollise notebooki, millel on kõrglahutusega ekraan.

Apple’i aktsia hind oli USA kauplemispäeva lõpu poole langenud 2,31%, 619,37 dollari peale.

Autor: Teele Liblik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052