23. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Regio viib Mekasse

Geoinfosüsteemide ja kaartidega tegelev AS Regio on Saudi Araabias püsti pannud mobiilse positsioneerimislahenduse, mis aitab palverändureil turvaliselt jõuda islamimaailma pühamusse Mekasse.

"Regio jaoks on oluline, et me suutsime rakenduse käivitada ülikiiresti ehk mõne nädalaga," rõhutas Regio tegevjuht Ülo Säre. "Unikaalne on ka see, et kui me seni oleme oma tooteid välisriikides turustanud läbi Ericssoni, siis antud projekti teostame iseseisvalt." Säre ei soostunud projekti hinda täpsustama.

Muslimite jaoks üks olulisemaid sündmusi - palverännak Mekasse ehk hadž - algab homme.

Regio tootejuhi Ivo Lõhmuse sõnul pöördus vaid kuu aega tagasi nende poole hadži tuuri korraldaja Pakistanist ning küsis, kas Regio oleks nõus osalema projektis, mille käigus positsioneeritakse 90 000 palveränduri liikumist.

Lähemalt loe Regio abil Mekasse liikumisest tänasest Äripäevast.

Autor: Kristi Malmberg, Väinu Rozental

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052