Autor: Indrek Kald • 26. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taavi Kotka: IT-maailmas on kõik riigid ühesuurused

Eesti on väike riik, aga IT-maailmas see ei loe, seal oleme kõik ühesuurused, ütles aasta ärimeheks valitud tarkvaraarendaja Taavi Kotka.

"Oleme väiksem riik kui Soome, võiks ju eeldada, et võime vähem investeerida, vähem sildu ja suuri hooneid lubada. Samas IT-maailmas suurus väga ei loe, sest kui sul on vaja head keskkonda, näiteks tahad teha pangas operatsioone, siis sa ei saa teha nii, et soomlased on rikkam riik ja rikkam rahvas, nemad saavad kontojääki vaadata ja maksta, aga meie oleme väiksem rahvas ja saame ainult kontojääki vaadata," tõi ta näite.

Tegevuste hulk panganetis on sama suur, oled sa sakslane, soomlane või eestlane – virtuaalmaailmas oleme kõik ühesuurused, vahendas ERR Kotka intervjuud saatele "Kahekõne".

Eestis on väga häid programmeerijaid ja meie eelis naaberriikide, eelkõige Skandinaavia riikide ees on see, et oskame efektiivsemalt toota tarkvara, märkis ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052