Autor: Marek Mühlberg • 30. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple loobub kahest juhtivtöötajast

Tehnoloogiafirma Apple teatas eile kahe juhtivtöötaja lahkumisest. Ettevõttega lõpetavad juhtkonna survel koostöö Scott Forstall ja John Browett.

Wall Street Journal kirjutab (WSJ), et Forstall ja Browett said palve ettevõttest lahkuda seoses "valesammude ja juhtimispingetega."

Apple operatsioonisüsteemi (iOS) arendust juhtinud Forstallile pannakse süüks erimeelsusi tegevjuht Tim Cookiga. Nimelt ei olnud Forstall nõus alla kirjutama vabanduskirjale, mille ettevõte hiljuti avalikkusele edastas seoses Apple Maps kaarditarkvara lansseerimisel ilmsiks tulnud probleemidega. WSJ andmetel on Forstall oma meeskonnaliikmetele väljendanud rahulolematust uue juhtimissuunaga.

Jaemüügi eest vastutav Browett pälvis juhtkonna pahameele seoses aasta alguses muudetud personalivalemiga. See muutus viis varjaste ja ekslike meediakajastusteni, mis käsitlesid jaemüügis töötavate inimeste vallandamist.

Seoses Forstalli ja Browetti lahkumisega, suureneb mitmete teiste Apple juhtfiguuride (Jonny Ive, Bob Mansfield, Eddy Cue ja Craig Federighi) roll ettevõttes.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052