Autor: Fredy-Edwin Esse • 2. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni peakonkurent suurtes raskustes

Prantsuse telekommunikatsioonivahendite tootja Alcatel-Lucent teatas kasvavast kahjumist ning plaanist koondada suurel hulgal töötajaid ja müüa firma varasid finantspositsiooni tugevdamiseks.

Eesti ühe suurima eksportööri Ericssoni kange konkurent teatas 146 miljoni euro suurusest puhaskahjumist kolmandas kvartalis. Bloombergi küsitletud analüütikud prognoosisid kahjumiks keskmiselt 149,1 miljonit. Tegu oli teise järjestikuse kvartaalse kahjumiga firma jaoks.

Alcatel-Lucenti kolmanda kvartali käive kukkus aastatagusega võrreldes 2,8%, 3,6 miljardi euroni. Analüütikud ootasid keskmiselt 3,55 miljardi euro suurust käivet.

Raha säästmise nimel koondab ettevõte üle maailma 5500 töökohta, muuhulgas 15% firma tööjõust kodumaal Prantsusmaal, mis on on osa 1,25 miljardi euro suurusest säästukuurist. Juhtkonna teatel on seni programmi raames kulusid vähendatud 450 miljoni euro võrra.

Firma finantsjuhi Paul Tufano sõnul kaalub ettevõte ka mõningate varade müüki, kuid ta ei täpsustanud, mis need olla võiks. "Me kaalume kõiki variante enda bilansi tugevdamiseks," ütles Tufano. "Meil on varasid, millest vabanemise korral parandaksime enda likviidsust märgatavalt," rääkis Tufano konverentskõnel.

Alcatel-Lucenti aktsia on viimase 12 kuuga kukkunud 57% ning on tänaseks maandunud 1989. aasta oktoobrikuisele tasemele. Ühtlasi on tegu Prantsusmaa enim lühikeseks müüdud aktsiaga ehk teisisõnu panustab suurim hulk investoreid aktsia langusele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755