Autor: Indrek Kald • 6. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allan Martinson: tasub kopeerida mujal edukaid ärisid

Peamiselt USAs tegutseva Eesti riskikapitalisti Allan Martinsoni sõnul tooks Eestis edu mujal hästi toimivate ärimudelite kopeerimine.

"Nii on koopiad näiteks Delfi, Cherry, aga miks ka mitte Tallinna Kaubamaja," ütles Delfi ja Cherryga seotud olnud Martinson Directorile.

Enamik Ida-Euroopa riskikapitali tootlusest on tema sõnul tulnud just toimivat ärimudelit kopeerivaisse firmadesse investeerimisest.

"Eesti turu väiksus võib siin just kasuks tulla, sest suured konkurendid eksivad siia harva – nende jaoks on nii väiksel turul ise nullist ehitamine liiga kulukas," märkis Martinson, lisades, et lihtsam on mõni juba valmis ehitatud firma üles osta.

"Võimalusi on palju ja tasub lihtsalt välismaal käies silmad lahti hoida, alustades e-kommertsist ja e-haridusest ning lõpetades külmutatud jogurtit müüvate baarikettidega," rääkis Martinson.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755