Autor: Ken Rohelaan • 7. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

AT&T müüb Lumiat poole odavamalt kui iPhone'i ja HTC-d

USA üks suurimaid telekommunikatsioonifirmasid hakkab Nokia lipulaevana tuntud Lumiat müüma soodsamalt, et innustada tarbijaid kasutama Microsofti uut Windows Phone'i tarkvara, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

AT&T avaldas pressiteates, et alustab 7. novembrist Lumia 920 telefoni müüki kaheaastase lepinguga, hinnaga 99,99 dollarit ning sama pika lepinguga Apple'i 16 GB iPhone'i ja HTC Windows Phone 8X 16GB mudelit 199,99 dollariga.

Nokia müügi- ja turundusjuhi Chris Webberi sõnul omab USA turg kriitilist tähtsust nutitelefoniäris, sest tihti esitletakse kõige innovatiivsemaid seadeldisi just seal esimesena ja edukamad saavutavad ülemaailmse tähelepanu.

Lumia telefonid on oluline osa Nokia tagasitulekuplaanist, et võistelda Apple'i iPhone'i ja Google'i Androidiga. Microsoft loodab Nokia mudelite abil tagasi võita ka nutitelefonide tarkvara turuosa.

Turu-uuringuid läbi viiva firma Strategic Analyticsi andmetel haldas Nokia enne esimest iPhone'i ja Androidi seadmete tutvustamist rohkem kui poolt globaalset nutitelefonide müüki. Eelmisel aastal loobus Nokia Symbiani tarkvarast Windowsi kasuks, et takistada kasutajaid konkurentide juurde üle jooksmast. Alates sellest ajast on Nokia turuosa langus kiirenenud, hoides enda käes vaid 4% ülemaailmsest nutitelefonide turuosast võrreldes eelmise aasta 14%-ga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755