Ken Rohelaan • 7. november 2012
Jaga lugu:

AT&T müüb Lumiat poole odavamalt kui iPhone'i ja HTC-d

USA üks suurimaid telekommunikatsioonifirmasid hakkab Nokia lipulaevana tuntud Lumiat müüma soodsamalt, et innustada tarbijaid kasutama Microsofti uut Windows Phone'i tarkvara, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

AT&T avaldas pressiteates, et alustab 7. novembrist Lumia 920 telefoni müüki kaheaastase lepinguga, hinnaga 99,99 dollarit ning sama pika lepinguga Apple'i 16 GB iPhone'i ja HTC Windows Phone 8X 16GB mudelit 199,99 dollariga.

Nokia müügi- ja turundusjuhi Chris Webberi sõnul omab USA turg kriitilist tähtsust nutitelefoniäris, sest tihti esitletakse kõige innovatiivsemaid seadeldisi just seal esimesena ja edukamad saavutavad ülemaailmse tähelepanu.

Lumia telefonid on oluline osa Nokia tagasitulekuplaanist, et võistelda Apple'i iPhone'i ja Google'i Androidiga. Microsoft loodab Nokia mudelite abil tagasi võita ka nutitelefonide tarkvara turuosa.

Turu-uuringuid läbi viiva firma Strategic Analyticsi andmetel haldas Nokia enne esimest iPhone'i ja Androidi seadmete tutvustamist rohkem kui poolt globaalset nutitelefonide müüki. Eelmisel aastal loobus Nokia Symbiani tarkvarast Windowsi kasuks, et takistada kasutajaid konkurentide juurde üle jooksmast. Alates sellest ajast on Nokia turuosa langus kiirenenud, hoides enda käes vaid 4% ülemaailmsest nutitelefonide turuosast võrreldes eelmise aasta 14%-ga.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee