Autor: Romet Kreek • 8. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deutsche Telekom hindas varasid alla

Deutsche Telekomi tegevuskasum ja käive ületasid analüütikute ootuseid. Seda vaatama oma USA üksuse T-Mobile USA 7,4 miljardi euro suurusele väärtuse mahakandmisele, mis viis ettevõtte aastakümne suurima kvartali puhaskahjumini, vahendab Bloomberg.

Osade tulude-kuludeta ettevõtte EBITDA-kasum vähenes 2,6 protsenti, 4,78 miljardi eurole, ületades analüütikute 4,69 miljardi eurost ootust.

Kolmanda kvartali käive vähenes aastaga 0,1 protsenti, 14,7 miljardile eurole.

Ettevõte puhaskahjum ulatus 6,9 miljardi euroni võrreldes mulluse 1,07 miljardi eurose puhaskasumiga.

„Nad tegelevad aktiivselt USAga, kuid Euroopa tegevused on väga veetud makromajanduslikust olukorrast, mistõttu on ettevõte saanud päris hästi hakkama,“ ütles Jefferries Internationali analüütik Ulrich Rathe. „USA väärtuse mahakandmine oli õige tegu, isegi, kui see tegi haiget.“

Deutche Telekom taaskinnitas plaani maksta 2012. aasta eest vähemalt 70 senti dividendi aktsia kohta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052