Autor: Marek Mühlberg • 8. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paet: Digitaalse turu ja riiklike teenuste arendamine on murekoht

Konverentsil „Euroopa Liidu Läänemere strateegia ning aktuaalsed õigus- ja majandusküsimused, sealjuures maksejõuetuse valdkonnas“ rõhutas välisminister piiriülese koostöö tähtsust digitaalsete teenuste osas.

Paeti sõnul on murekohaks ka Eestile nii oluline digitaalse turu ja digitaalsete riiklike teenuste arendamine. „Läänemere piirkond on kõrgelt internetiseeritud ja infotehnoloogiaga varustatud, selles töötavad suured ja reas riikides toimetavad telekomifirmad ning tehnoloogiliselt edumeelsed valitsused, omavalitsused ja pangad, kuid igaüks tegeleb enda lahendustega, millele tihti alles valmimise järel hakatakse piiriülese koostöö võimalusi otsima,“ ütles Paet.

Konverents „Euroopa Liidu Läänemere strateegia ning aktuaalsed õigus- ja majandusküsimused, sealjuures maksejõuetuse valdkonnas“ toimub 8.-9. novembril Tallinna Ülikoolis. Põhjalikumad arutelud toimuvad konverentsi paneelides. Paneelide teemadeks on: „Läänemere piirkonna majanduse konkurentsivõime areng ning õigusruum – probleemid ja võimalused maksejõuetusõiguse ja täitemenetluse valdkonnas“; „Avaliku-, era- ja kolmanda sektori koostöö Läänemere piirkonna ühtse majandus-, õigus- ja haldusruumi kujundamisel“ ja „Innovatsioon, e-andmevahetus, sealjuures registrid, digiallkiri ja e-oksjon – „imerelvad“ või täitumatu unistus majandus- ja õiguskeskkonna arendamisel Läänemere piirkonnas“.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052