Autor: Marek Mühlberg • 19. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äppmiljonäri konkursi võitis Sander Hage mobiilirakendus Bazaar

Äppmiljonäri konkursi võitis Sander Hage mobiilirakenduse idee Bazaar, mis aitab vahendada kasutatud riiete ostu-müüki ja taaskasutusse andmist.

Bazaari idee autor on Sander Hage, kelle sõnul sündis võiduidee tutvusringkonnas ringi vaadates. „Naistel on pidevalt kapid täis asju, mida nad enam ei kasuta ja millega nad ei oska midagi peale hakata. Bazaari abil saavad nad avada oma garderoobi maailmale ning teha omakorda põnevaid avastusi teiste riidekappides.“

Äppmiljonäri konkursi žüriisse kuulunud EMT tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste tõi võiduidee puhul välja just olulise niši tabamist. „Taaskasutus läheb ju üha enam moodi ning kui vaadata kõikvõimalikke kasutatud riiete müügipäevi, laatasid ja rõivavahetusi, on see valdkond kahtlemata tõusuteel. Usun, et paljud leiavad uue võimaluse just Bazaaris, mis võimaldab nii-öelda riidekappe sorteerida näiteks ajatäiteks ootehetkedel või õhtul kodus, kui hakatakse mõtlema, mida eeloleval nädalavahetusel selga panna. Paljudel puudub ju aeg kauplustes kolamiseks ning eriti ajamahukas on just second-handi minek, sest kunagi ei tea ette, mida sealt leida võib ja mida mitte.“

31.oktoobril lõppenud Äppmiljonäri ideekonkursile laekus 9535 erinevat ideed, millest valiti välja 125 parimat. Neist 25 parimaga kohtus žürii ka isiklikult ning nii selekteeriti välja kümme finalisti, kelle hulgast valiti ka võiduidee.

Ideid hinnanud viieliikmelisse žüriisse kuulusid Garage48 asutaja ja mentor Ragnar Sass, ajakirja Digi peatoimetaja Henrik Roonemaa, Creative Mobile asutaja Vladimir Funtikov, infotehnoloog ja IT-visionäär Linnar Viik ning EMT tehnoloogiadirektor Tiit Tammiste.

Võitnud idee rakendab EMT omal kulul välja reaalseks mobiilirakenduseks, eeldatavalt on arendusajaks 2-3 kuud. Seejärel läheb rakendus müüki App Store´i ja Google Playsse. Rakenduse idee autoriõigus ja kõik teenitavad tulud jäävad idee autorile.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755