Autor: Indrek Kald • 20. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agu Remmelg: Kas Tallinn loob ka oma mobiilifirma?

Kas Tallinna linnavalitsus loob ka oma mobiilifirma, küsib ASi Ragn-Sells ärijuht Agu Remmelg.

Tema sõnul pole Tallinnas kehtima hakkav uus jäätmeveokord demokraatlik ega jätkusuutlik. "Eks Tallinna konkursi tulemus on tõepoolest üks valusamaid, kuid paraku on see konkurentsi üks osa, kord trumpavad konkurendid üle meid ja siis meie neid. Vahel on olnud ka väga nappe võite, mis teevad võidurõõmu eriti suureks. Kuid Tallinna puhul seisame hetkel silmitsi mitte ainult pelgalt kaotusega, vaid millegi suuremaga," kirjutas Remmelg Ragn-Sellsi veebis avaldatud kommentaaris.

Tema sõnul kehtestab Tallinn linnale kuuluva jäätmekäitlusettevõtte loomisega ise reeglid, hind ei selgu konkurentsi tulemusel ning ametid, mis peaksid kontrollima tegevuste vastavust, kuuluvad samuti selle sama linnavõimu alla.

"Ühe hetkega on kadunud vabakonkurents ja avatud põhimõtetel toimiv turg ning loodud monopol. Linn võib muuta mängureegleid ja hindu oma äranägemise järgi. Kuigi linnal on valimiste eel hea hõisata, et nad toovad prügihinnad alla, siis oma pikaajalistele kogemustele toetudes tean, et need hinnad ei ole jätkusuutlikud," kinnitas Remmelg.

Võib-olla meeldib Idast tulevatele ettevõtetele sellisesse omavalitsuse kontrollitud masinavärki raha panna, aga Lääne kapitali ehmatab see eemale, lisas ta.

"Kas Tallinn teeb varsti oma mobiilsidefirma ja ainult selle ettevõtte teenuseid on võimalus Tallinnas tarbida, ning seda linnavalitsuse kehtestatud hindadega?" küsis Remmelg.

"Usun, et mis tahes teise ettevõtlusvaldkonna linn oleks valinud, oleks see põhjustanud ettevõtjate tugeva vastuseisu. Valiti (vähemalt alustuseks) jäätmekäitlus ja me kavatseme oma õiguste ja vaba turumajanduse eest seista ja loodan, et ka seadusandja toetab meid," kinnitas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052