Autor: Marek Mühlberg • 23. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priit Kongo: Eesti IT sektor on jäänud kinni stereotüüpidesse

Net Groupi tegevdirektori Priit Kongo sõnul hakkab e-riik väsima. Kongo viitas konverentsi Eesti IT visioon 2020 töötubade raames kogutud infole, mille kohaselt peeti e-riigi võimet maailmas turgu võita kesiseks.

Konverentsi töötubades osalenud pidasid perspektiivikamateks IT kasvuvaldkondadeks tervishoidu, energiasäästliku tarbimisega seonduvat, arvutimänge, IKT turvalahendusi ja sektori arenduskeskuseid. Kongo viitas ka e-valitsemise indeksile, mille järgi asetub Eesti alles 20. kohale.

Net Groupi juhi sõnul on suuri probleeme kaks - IT lahendused on tootestamata ning teised riigid ei tea, et meil on toimiv e-riik. Kongo sõnul on Eestil väga vähe IT-alaseid litsenseeritavaid tooteid ning ka e-riigi lahendusi on raske eksportida, sest need on väga riigispetsiifilised.

Ettevõtja tõdes, et Eesti IT äri edu peab tulema erasektori valmislahenduste ekspordist ning IT peab oma piiridest natukene välja minema ja tegema koostööd teiste tegevusharudega. Ainult tarkvaraga turule minna pole mõtet, selgitas Kongo ja lisas, et kliendile tuleb pakkuda täislahendust, mis hõlmab endas tarkvara, riistvara ja kontseptsiooni.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052