Autor: Fredy-Edwin Esse • 26. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ericssoni konkurent Nokia Siemens otsib kasvu USAst

Pikalt kahjumlikult tegutsenud Nokia Siemens Networks (NSN) on võtnud sihikule USA turu, kus Hiina konkurente kimbutavad poliitilised takistused ja kasvavad andmesidemahud sunnivad telekome investeerima.

Nokia ja Siemensi tütarfirma on eemale heitmas vähem atraktiivsemaid töid Aafrikas ja Lähis-Idas, et keskenduda Ühendriikidele, ütles intervjuus Bloombergile firma tegevjuht Rajeev Suri.

Tema sõnul on globaalne võrguseadmete turg kahanev, kuid USAs on nõudlus firmade nagu AT&T ja Verizon abil tublisti kasvamas.

Neljandat aastat ametis olev tegevjuht otsib võimalusi tugevdada äri pärast seda, kui firma teatas läinud kuul esimesest käibekasvust ja kasumist pärast 2011. aastat. Samal ajal on Hiina konkurendid nagu Huawei Technologies USAs tööde leidmisel raskustes, sest riigi ametnikud soovitavad hiinlastega koostööd mitte teha.

"Tegu on karmi alaga," ütles Suri. "USA on kindlasti hea võimalus ning me oleme seal kohal."

Hetkel on Nokia Siemens võitlemas Huaweiga maailma suuruselt teise võrguseadmete tootja koha pärast, jäädes Rootsi Ericssonile esialgu veel kindlalt alla. Kuigi Huawei ja ZTE on odavate hindadega võtnud kõvasti turgu nii Euroopas, kui Aasias, pole USA telekomid usaldanud neile suuri lepinguid.

"Konkurentsi keskkond võrguseadmete turul on kaldunud NSNi kasuks," ütles Nordea Banki Helsingu haru analüütik Sami Sarkamies. "Paistab, et Hiina firmad hoitakse USA turult eemale, samas kui NSN enda paraneva kasumlikkusega muutub köitvamaks partneriks kui raskustes olev Alcatel-Lucent."

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052