Indrek Kald • 29. november 2012
Jaga lugu:

Eesti ei toeta veebis väljendusvabaduse piiramist

Valitsus kinnitas täna Eesti riigi seisukohad väljendusvabaduse piiramise tõkestamise kohta internetis.

Eesti delegatsioon läheb neid seisukohti kaitsma järgmisel nädalal algaval Rahvusvahelisel Telekommunikatsiooni Liidu (ITU) konverentsil Dubais.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on Eesti peamine eesmärk konverentsil jätkuvalt toetada vaba interneti ja võrgu neutraalsuse printsiipe. "Peame vastu seisma kõikidele konverentsil arutlusele tulevatele püüdlustele, mis võivad piirata väljendusvabadust või teisi inimeste põhiõiguseid," ütles ta. "Koos meiega on nii Euroopa Parlament kui ka Euroopa Komisjon vastu ITU mandaadi laiendamistele interneti reguleerimisel," lisas minister.

Samuti leiab Eesti, et rahvusvahelise telekommunikatsiooni eeskiri ei tohi reguleerida küberjulgeolekut ja -turvalisust, kuna see võib takistada organisatsioonide ja ettevõtete vabadust reageerida kiirelt ja efektiivselt rünnakutele elektroonilise side võrkude vastu, teatas ministeerium.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valmistas konverentsil arutlusele tulevad Eesti positsioonid ette koos välisministeeriumi ja tehnilise järelevalve ametiga (TJA) ning teinud koostööd Euroopa Telekommunikatsiooni ja Postside Administratsioonide Konverentsi töögrupiga. Samuti on kohtutud Eesti interneti kogukonna esindajatega.

Eesti delegatsiooni juhib TJA peadirektori asetäitja kt Priit Soom, teda saadavad ameti nõunik Arvo Rammus ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi sideosakonna juhataja Tõnu Nirk.

3.-14. detsembril toimub Dubais ITU valitsustevaheline konverents, kus uuendatakse rahvusvahelist telekommunikatsioonialast regulatsiooni, mille esialgne tekst kiideti heaks 1988. aastal Austraalias Melbourne'is. Vahepealsel ajal seda regulatsiooni muudetud ei ole.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee