Autor: Indrek Kald • 29. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ei toeta veebis väljendusvabaduse piiramist

Valitsus kinnitas täna Eesti riigi seisukohad väljendusvabaduse piiramise tõkestamise kohta internetis.

Eesti delegatsioon läheb neid seisukohti kaitsma järgmisel nädalal algaval Rahvusvahelisel Telekommunikatsiooni Liidu (ITU) konverentsil Dubais.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on Eesti peamine eesmärk konverentsil jätkuvalt toetada vaba interneti ja võrgu neutraalsuse printsiipe. "Peame vastu seisma kõikidele konverentsil arutlusele tulevatele püüdlustele, mis võivad piirata väljendusvabadust või teisi inimeste põhiõiguseid," ütles ta. "Koos meiega on nii Euroopa Parlament kui ka Euroopa Komisjon vastu ITU mandaadi laiendamistele interneti reguleerimisel," lisas minister.

Samuti leiab Eesti, et rahvusvahelise telekommunikatsiooni eeskiri ei tohi reguleerida küberjulgeolekut ja -turvalisust, kuna see võib takistada organisatsioonide ja ettevõtete vabadust reageerida kiirelt ja efektiivselt rünnakutele elektroonilise side võrkude vastu, teatas ministeerium.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium valmistas konverentsil arutlusele tulevad Eesti positsioonid ette koos välisministeeriumi ja tehnilise järelevalve ametiga (TJA) ning teinud koostööd Euroopa Telekommunikatsiooni ja Postside Administratsioonide Konverentsi töögrupiga. Samuti on kohtutud Eesti interneti kogukonna esindajatega.

Eesti delegatsiooni juhib TJA peadirektori asetäitja kt Priit Soom, teda saadavad ameti nõunik Arvo Rammus ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi sideosakonna juhataja Tõnu Nirk.

3.-14. detsembril toimub Dubais ITU valitsustevaheline konverents, kus uuendatakse rahvusvahelist telekommunikatsioonialast regulatsiooni, mille esialgne tekst kiideti heaks 1988. aastal Austraalias Melbourne'is. Vahepealsel ajal seda regulatsiooni muudetud ei ole.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052