Rainer Saad • 14. detsember 2012
Jaga lugu:

Goldmani aktsia kukkus 20%, Hewlett-Packard 79%

Nasdaq tühistas eile kauplemistehingud üheksa ettevõtte aktsiaga, sealhulgas ka Goldman Sachs, Sprint ja Hewlett-Packard, mis olid tehnilise vea tõttu suure kukkumise päeva alguses läbi teinud, kirjutas Bloomberg. 

Eilse USA börsipäeva alguses langes Goldman Sachsi aktsia 20%, Hewlett-Packardi aktsia 79% ning Sprint 50%. Nasdaqi sõnul leidis viga aset minut enne börsi avanemist.

„Ma poleks olnud rahul kui need ekslikud tehingud oleksid valla päästnud stop-loss orderid, mida mul õnneks ühtegi ei olnud,” ütles Cabrera Capital Marketsi börsimaakler Larry Peruzzi. „Kahjuks leiavad selliseid eksimused liiga tihti aset.”

Mure elektroonilise kauplemise pärast on sel aastal kasvanud, kui vigane süsteem põhjustas Knight Capitalile poole miljardi dollari suuruse kahjumi ning ajas firma peaaegu pankrotti. Ühtlasi peab ka Nasdaq läbirääkimisi USA väärtpaberi- ja börsikomiteega (SEC), et maksta Facebooki IPOs kannatanud maakleritele 62 miljonit dollarit kompensatsiooni.

Nasdaqi esindaja Wayne Lee ei nõustunud eilse juhtumiga seotud üksikasju kommenteerima. 

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt