Kristi Malmberg • 14. detsember 2012
Jaga lugu:

Parts: võiksime kasutada Lätiga ühiseid e-teenuseid

Majandusminister Juhan Partsi hinnangul võiksime kasutada Lätiga ühiseid piiriüleseid e-teenuseid.

Parts rõhutas täna Riias peetud Eesti-Läti koostöökonverentsi avakõnes, et kahe riigi vaheline info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) alane koostöö on seni olnud liialt teoreetiline ning lisaks sõnadele on vaja rohkem tegusid.

Partsi sõnul on innovaatiline majandus paljuski seotud e-lahendustega. „Kahe riigi vahelisele majanduslikule koostööle aitaks palju kaasa, kui saaksime kasutada ühiseid piiriüleseid e-teenuseid,“ ütles Parts. „See on nii Eesti kui kogu Baltikumi huvides, et Euroopa ühtne digitaalne siseturg võimalikult kiiresti areneks ja uusi turge meile avaks“ lisas Parts.

Eesti e-riigi ning e-identiteedi arendamise kogemus võiks Partsi hinnangul olla heaks eeskujuks lõunanaabrite sarnaste lahenduste loomisel. Ka Läti keskkonnakaitse- ja regionaalarengu minister Edmunds Sprudžs rõhutas Partsiga kohtumisel, et igas riigis pole vaja leiutada jalgratast, vaid tuleb leida võimalused, kuidas ühes riigis juba arendatud süsteeme võiks kasutusele võtta ka mujal.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt