Autor: Kristi Malmberg • 14. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: võiksime kasutada Lätiga ühiseid e-teenuseid

Majandusminister Juhan Partsi hinnangul võiksime kasutada Lätiga ühiseid piiriüleseid e-teenuseid.

Parts rõhutas täna Riias peetud Eesti-Läti koostöökonverentsi avakõnes, et kahe riigi vaheline info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) alane koostöö on seni olnud liialt teoreetiline ning lisaks sõnadele on vaja rohkem tegusid.

Partsi sõnul on innovaatiline majandus paljuski seotud e-lahendustega. „Kahe riigi vahelisele majanduslikule koostööle aitaks palju kaasa, kui saaksime kasutada ühiseid piiriüleseid e-teenuseid,“ ütles Parts. „See on nii Eesti kui kogu Baltikumi huvides, et Euroopa ühtne digitaalne siseturg võimalikult kiiresti areneks ja uusi turge meile avaks“ lisas Parts.

Eesti e-riigi ning e-identiteedi arendamise kogemus võiks Partsi hinnangul olla heaks eeskujuks lõunanaabrite sarnaste lahenduste loomisel. Ka Läti keskkonnakaitse- ja regionaalarengu minister Edmunds Sprudžs rõhutas Partsiga kohtumisel, et igas riigis pole vaja leiutada jalgratast, vaid tuleb leida võimalused, kuidas ühes riigis juba arendatud süsteeme võiks kasutusele võtta ka mujal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052