Autor: Romet Kreek • 28. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki ämber tõi IPO-vaikuse

2012. aastal on aktsiate avalike pakkumiste maht kukkunud madalaimale tasemele alates finantskriisi algusest, kuna majandused aeglustuvad ning Facebooki börsidebüüt valmistas pettumuse ja vähendas nõudlust, vahendab Bloomberg.

Tänavu on ettevõtted kaasanud üle maailma vaid 112 miljardit dollarit. Nii vähe raha ei ole ettevõtted kaasanud alates 2008. aastast. Euroopas on kukkunud esmaemissioonide maht kolmandikule mullusest ja USAs, kus Facebooki IPO-fiasko tõi kaasatud kapitaliks kõigest 41 miljardit dollarit, on IPOde maht vaid pool 2011. aasta omast,

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755