Autor: Rainer Saad • 7. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google’i juht sõitis Põhja-Koreasse

Endine USA New Mexico kuberner Bill Richardson ja Google’i tegevjuht Eric Schmidt sõitsid mitteametlikule visiidile Põhja-Koreasse, et aidata vabastada seal vangi võetud Ameerika kodanik, kirjutas Reuters.

Eelmise aasta lõpus võeti Põhja-Koreas kinni Korea päritolu USA kodanik Kenneth Bae, kel seisab nüüd ees kohtuprotsess.

Reis tuleb halval ajal, kuna Põhja-Korea viis möödunud kuul läbi raketikatsetuse ning jätkab tööd tuumarajatiste ehitamisega, näitavad satelliidifotod. Praeguse halva ajastuse tõttu on missiooni kritiseerinud ka Valge Maja.

„Me küsime ameeriklase kohta, kes on seal kinni võetud. See on eraviisiline humanitaarmissioon,” ütles Richardson.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052