Autor: Indrek Kald • 10. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulu deklareerimise info on taas üleval MTA veebis

Tänasest on 2012. aasta tulu deklareerimise info üleval maksu- ja tolliameti (MTA) veebis.

Samuti avati tulu deklareerimise foorum, kus küsimustele vastavad maksuspetsialistid. Foorumis saab inimene oma küsimustele anonüümselt kiired vastused.

Ka tänavu saavad maksumaksjad kiire tulumaksu tagastuse, kui esitavad tuludeklaratsiooni e-maksuameti/e-tolli kaudu ja kui nende deklaratsioon ei vaja lisakontrolli.

Juhul, kui inimene esitas oma eelmise, 2011. aasta tuludeklaratsiooni hilinemisega ehk pärast 2. aprilli 2012 või tal olid maksuvõlad vahemikus 15. veebruar 2012 kuni 14. veebruar 2013, tuleb maksutagastust oodata kauem.

MTA teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on kiire tulumaksu tagastuse muudatus ennast õigustanud, sest õiguskuulekate maksumaksjate arv on tõusnud. "Kui 2010. aasta tuludeklaratsiooni esitas hilinemisega ligi 23 000 inimest, siis 2011. aasta tuludeklaratsiooni esitas hilinemisega 9761 inimest. Samuti vähenes nende arv, kes olid aasta jooksul MTA-le võlgu," lisas ta.

Maksumaksjatele, kes esitavad oma tuludeklaratsiooni elektrooniliselt, kelle deklaratsioon ei vaja täiendavat kontrolli ja kes olid möödunud aasta jooksul seaduskuulekad, alustab amet tulumaksu tagastamist hiljemalt 28. veebruaril.

Eelmise aasta tulu saab deklareerida e-maksuameti/e-tolli kaudu alates 15. veebruarist. Samast kuupäevast saab MTA teenindusbüroodest eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükke.

EMTA teemaveebis on info lisaks eesti keelele ka vene ja ja inglise keeles.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474