Autor: Ken Rohelaan • 13. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook kuue kuu kõrgeima hinnaga

Facebooki aktsia tõusis kuue kuu kõrgeimale tasemele, kui mobiilireklaamidega prognoositakse firma senist käekäiku arvestades leevendavat kasumit, vahendas Bloomberg.

JP Morgan Chase & Co analüütiku Doug Anmuthi hinnangul on Facebook mobiilireklaamide arenguga veel algfaasis. Teenused nagu Facebook Exchange, mis aitab ettevõtetel saata reklaame kasutajatele nende varasema veebitegevuse põhjal, peaksid Anmuthi sõnul aitama järgmisel aastal käivet suurendada.

Kolmanda kvartali seisuga kasutasid ligikaudu 60% Facebooki liikmetest sotsiaalvõrgustikku mobiiliseadmete kaudu, aasta varasem tulemus oli umbes 47%. Facebook teatas oktoobris, et ligi 14% reklaamimüügist saavutati nutitelefonide ja tahvelarvutite vahendusel.

Ettevõtteid online-reklaami ostmises nõustava Kenshoo teatel moodustab praegu mobiilile kulutatav Facebooki reklaam viiendiku suhtlusvõrgustikufirma tervikust. Facebook saab mobiilireklaamidega 70% rohkem kui analoogsete reklaamidega teistes seadmetes.

Väärtpaberibörsil Nasdaq kohaliku aja järgi kell 14:35 (Eestis kell 21:35) tõusis Facebooki aktsia 0,95% hinnani 31,59 dollarit. Umbes neli tundi varem jõudis ettevõtte aktsiahind hinnani 31,96 dollarit, mis on päeva kõrgeim hind pärast 10. juulit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052