Indrek Kald • 20. jaanuar 2013
Jaga lugu:

30 riigi idufirmad loovad TTÜs uusi ärimudeleid

Homme avatakse Tallinna Tehnikaülikoolis Euroopa Innovatsiooniakadeemia, kus rahvusvahelised idufirmad loovad uusi ärimudeleid.

Kõrgtehnoloogiline rahvusvaheline idufirmade kasvulava Innovatsiooniakadeemia toob Tallinna sada noort ettevõtjat ligi 30 riigist, kes töötavad nädala jooksul rahvusvahelistes meeskondades välja globaalselt innovaatilisi ja väärtuslikke ärimudeleid.

Akadeemia peakorraldaja, TTÜ prorektor Alar Kolgi sõnul plaanitakse nädalaga töötada välja sisuliselt uued Skype'id. "Innovatsiooniakadeemia algab suure musta risti kandmise koolitusega, kus õpitakse taluma ebaõnnestumisi. Kõik uued tehnoloogia on väga riskantsed, samuti uued idufirmad," märkis ta.

Talvisel Euroopa Innovatsiooniakadeemial on Star Treki tehnoloogialabor, innovaatorite kiirkohtingud ja töögruppide abielud ning James Bondi innovatsiooniline proovilepanek. Külastatakse ka Skype'i.

Innovatsiooniakadeemia toob Tallinnasse maailmatasemel esinejad Suurbritanniast, Saksamaalt, Taanist ja USAst ning kohalikud innovatsioonivaldkonna tipud. Koolitusest võtavad sada 100 andekat ettevõtlusvaimuga noort üle kogu maailma, näiteks Etioopiast, Bangladeshist, Hiinast, USAst, Indoneesiast ja muidugi Eestist.

Innovatsiooniakadeemiat juhib ja korraldab TTÜ innovatsiooni- ja rahvusvahelistumise prorektor Alar Kolk. Akadeemia avatakse prorektoriga läbiviidava meditsiinilise kõrgtehnoloogilise katsega koostöös Põhja-Eesti Regionaalhaigla spetsialistidega. Nimelt neelab Alar Kolk alla meditsiinilise roboti oma sisikonna pildistamiseks. "Selle teekonda saab näha otsepildis," kinnitas Kolk.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee