Autor: Indrek Kald • 20. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

30 riigi idufirmad loovad TTÜs uusi ärimudeleid

Homme avatakse Tallinna Tehnikaülikoolis Euroopa Innovatsiooniakadeemia, kus rahvusvahelised idufirmad loovad uusi ärimudeleid.

Kõrgtehnoloogiline rahvusvaheline idufirmade kasvulava Innovatsiooniakadeemia toob Tallinna sada noort ettevõtjat ligi 30 riigist, kes töötavad nädala jooksul rahvusvahelistes meeskondades välja globaalselt innovaatilisi ja väärtuslikke ärimudeleid.

Akadeemia peakorraldaja, TTÜ prorektor Alar Kolgi sõnul plaanitakse nädalaga töötada välja sisuliselt uued Skype'id. "Innovatsiooniakadeemia algab suure musta risti kandmise koolitusega, kus õpitakse taluma ebaõnnestumisi. Kõik uued tehnoloogia on väga riskantsed, samuti uued idufirmad," märkis ta.

Talvisel Euroopa Innovatsiooniakadeemial on Star Treki tehnoloogialabor, innovaatorite kiirkohtingud ja töögruppide abielud ning James Bondi innovatsiooniline proovilepanek. Külastatakse ka Skype'i.

Innovatsiooniakadeemia toob Tallinnasse maailmatasemel esinejad Suurbritanniast, Saksamaalt, Taanist ja USAst ning kohalikud innovatsioonivaldkonna tipud. Koolitusest võtavad sada 100 andekat ettevõtlusvaimuga noort üle kogu maailma, näiteks Etioopiast, Bangladeshist, Hiinast, USAst, Indoneesiast ja muidugi Eestist.

Innovatsiooniakadeemiat juhib ja korraldab TTÜ innovatsiooni- ja rahvusvahelistumise prorektor Alar Kolk. Akadeemia avatakse prorektoriga läbiviidava meditsiinilise kõrgtehnoloogilise katsega koostöös Põhja-Eesti Regionaalhaigla spetsialistidega. Nimelt neelab Alar Kolk alla meditsiinilise roboti oma sisikonna pildistamiseks. "Selle teekonda saab näha otsepildis," kinnitas Kolk.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052