Autor: Rivo Sarapik • 22. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, millega Google paroolid asendab

Google´i Gmaili kontole võib peagi ligi pääseda tülika paroolisisestuseta, sest ettevõte arendab välja nn parooliasendajat.

Yubico-nimeline idufirma arendab ettevõttele krüpteeritud kaarti YubiKey, mis sisestatakse USB-pessa ja kasutaja logib seejärel automaatselt Google´i kontole sisse, vahendab ajakiri Wired.

Ajakirja vahendusel leiab Google, et paroolid, cookie´d ja muud senised turvameetmed pole enam piisavalt turvalised kasutajatele turvalisuse tagamiseks. Google´i prognoosil tuvastatakse tulevikus kasutaja ühe seadmega - olgu selleks Yubico või näiteks nutitelefon. Kaugemas tulevikus võiks sisselogimine kasutaja jaoks veelgi mugavamaks muutuda ning toimuda juhtme-seadmetevaba tehnoloogia abil.

 

 

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932