Autor: Marek Mühlberg • 23. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SAP AG käive kasvas rekordilise 16 miljardini

Maailma suurim majandustarkvaratootja SAP AG käive kasvas 2012. aastal 14 protsenti rekordilise 16,2 miljardi euroni.

Ettevõtte maksujärgne kasum vähenes 18 protsenti 2,8 miljardini.

SAP AG tegevjuhi Bill McDermotti sõnul investeeris ettevõtte 2012. aastal tugevalt oma lipulaeva, senisest tuhandeid kordi kiirema, reaalajas HANA analüüsitarkvara ning mobiilsete rakenduste arendamisse. “Oleme kindlalt 2015. aastaks võetud pikajaaliste finantseesmärkide graafikus,” ütles McDermott.

SAP Põhjamaade ja Baltikumi regioonijuhi Jan Thorelli sõnul kasvas ettevõtte käive piirkonnas 2012. aastal 17 protsenti näidates ajaloo parimat tulemust. “Kasv oli vastupidine üldisele turuprognoosile, mis ennustas IT-investeeringute madalseisu ning SAP edu taga on HANA analüüsitarkvara müük,” ütles Thorell.

SAP käive oli 2012. aasta neljandas kvartalis 5,022 miljardit eurot, mis on 2011. aasta sama perioodiga võrreldes 12 protsenti enam. Sellest 1,1 miljardit oli maksujärgne kasum, mis kahanes aastatagusega võrreldes kaheksa protsenti.

Ettevõtte töötajate arv kasvas 2012. aastal 16 protsenti 64 400-ni. 

Täpsemalt SAP 2012. aasta majandustulemustest siin: http://www.sap.com/corporate-en/investors/newsandreports/news.epx?category=45&articleID=20312

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474