Autor: Raivo Sormunen • 24. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Evli Bank: miks Nokia dividende ei maksa?

Evli Banki analüütik Mikko Ervasti on üllatanud, et viimases kvartalis 3,6 miljardilt 4,4 miljardi euroni oma rahavaru paisutanud Nokia jättis investorid dividendidest ilma, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Nokia teatas täna ühes 2012. aasta neljanda kvartali tulemustega, et jätab investorid sel kevadel dividendidest ilma. Ehkki tegemist oli oodatud uudisega, polnud dividendimaksmise lõpetamist prognoosinud analüüsinud tõenäoliselt arvestanud sellega, et Nokia suudab 2012. aasta lõpuks oma vaba raha hulka niivõrd kiiresti kasvatada, mis annaks tegelikult võimaluse dividendimaksmisega jätkata.

Evli kiiranalüüsi sõnul oli Nokia tulemustes veel halb see, et ettevõte suutis viimases kvartalis müüa USAs vaid 700 000 Lumia nutitelefoniseeria telefoni.

Vastupidisel seisukohal oli aga Natixis Securities analüütik Eric Beaudet, kelle sõnul oli dividendide maksmise vahelejätmine äärmiselt oluline samm, kuna see näitab et ettevõte on teadlik nende ees seisvast tööst. „See oli turu jaoks oluline signaal, mis ütles, et ärge muretsege meie bilansi pärast, me teeme kõik endast oleneva“.

Ka SEB Banki analüüsimeeskond oli samuti rahul Nokia rahavaru kasvuga, kuid ei jäädud rahule Lumia telefonide keskmise 192 eurose väljamüügihinnaga.

Sellest hoolimata oli kokkuvõttes rõõmustav, et ettevõtte seadmete ja teenuste üksuse brutokasumlikkus ulatus 18 protsendini.

„Esimese asjana pidi Nokia vähendama oma kulusid ning nad on teinud sellega head tööd ning kindlustanud oma bilansi, nüüd peavad nad hakkama tegelema müügiga ja panema inimesed Lumiaid ostma,“ märkis uudisteagentuurile Bloomberg Sydbank A/S analüütik Morten Imsgard.

Nokia aktsia oli kella 15ks langenud Helsingi börsil 5,1%, tasemeni 3,31 eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052