Autor: Raivo Sormunen • 24. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia taas kasumis, dividende enam ei maksa

Soome mobiiltelefonide tootja Nokia teenis neljandas kvartalis 202 miljonit eurot kasumit (0,05 eurot aktsia kohta). Tegemist oli esimese kasumiga viimase seitsme kvartali jooksul ning lisaks tegi ettevõte ninanipsu analüütikutele, kes ootasid keskmiselt 0,06 eurost aktsiakahjumit.

Ettevõtte müügikäive ulatus viimases kvartalis 8,04 miljardi euroni, jäädes aastatagusele alla 20% ning ühtis enam vähem analüütikute ootustega (8,1 miljardit eurot).

Kvartaliga müüs Nokia kokku 15,9 miljonit mobiiltelefoni, millest 4,4 miljonit olid Lumia ja 2,2 miljonit Symbian mudelit. Asha säästutelefonide seeriat müüdi 9,3 miljonit.

Nokia juhatuse esimees Stephen Elop` sõnul on väga lootustandev, et ettevõtte äristrateegia muutus on hakanud kajastuma ka finantstulemustes. „Kõige enam oleme rahul sellega, et kogu Nokia grupi lõikes olime nii aasta viimases kvartalis kui ka kogu aasta lõikes tegevuskasumis,“ märkis Elop.

Elop möönis, et 2012. aasta esimene poolaasta oli Nokia Grupi jaoks raske, kuid aasta viimases kvartalis tugevdas ettevõte oma finantspositsiooni, parandas seadmete ja teenuste üksuse tegevuskasumi marginaali, tutvustati Nokia kaardirakenduse kaubamärki HERE ja saavutati ühisettevõttega Nokia Siemens Networks rekordiline kasum.

Lisaks teatas Nokia, et ei maksa möödunud aasta eest investoritele välja dividende. Ehkki tegemist oli esimese dividendide mittemaksmisega vähemalt 143 aasta jooksul, oli tegemist oodatud sündmusega. Möödunud aastal liikus dividendide maksmisega (0,20 eurot aktsia kohta) ettevõttest välja 742 miljonit eurot.

Tänu Nokia Siemens Networks korralikule kasumile õnnestus Nokial parandada oma rahapositsiooni kvartaliga 3,6 miljardilt 4,4 miljardi euroni.

Kui Nokia aktsia tõusis vahetult pärast tulemusi 4,3%, tasemeni 3,64 eurot, siis kella 14 oli aktsia järele andnud ning liikus 3,38 eurol ehk 3,2% miinuses.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755