Raivo Sormunen • 25. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Netflixi aktsionärid rikastuvad

Üleeile suurepäraste majandustulemustega välja tulnud Netflix on näinud firma ajaloo enneolematut aktsia hinna tõusu, mis on firma aktsionäre kahe päevaga tugevalt rikastanud.

Netflixilt oodati kolmapäeval pärast turgude sulgemist 0,13 senti aktsia kohta kahjumit, kuid firma näitas sama numbri jagu hoopis kasumit. Lisaks kasumile meeldis investoritele oodatust suurem tellijate arv.

Tulemuste järel rallis Netflix neljapäeval 42%, tõustes 103 dollari pealt 147 dollarini. Täna on tõusule veel täiendavad 21 dollarit ehk 14,3% juurde tulnud. See tähendab, et kõigest pooleteise päevaga on firma aktsionärid rikastunud üle 60%.

Kuid mõndade investorite jaoks on tegu magus-hapu tõusuga, sest Netflixi aktsia on endiselt kaugel 2011. aastal saavutatud tipust. Firma aktsia tõusis 2010. aasta alguse 50 dollari pealt pooleteise aastaga 2011. aasta juuliks 295 dollarini. Peaaegu kogu see tõus pühiti ära järgnenud nelja kuuga, kui novembriks oli aktsia vabalanguse järel kukkunud 63 dollarini.

Intervjuus Bloomberg TV-le lisaks Netflixi aktsiale hoogu juurde miljardär Carl Icahn, kes on ühtlasi firmas 10% osaluse omanik.

"Vaatajaskonna seas on toimumas olulised muutused, mis soosivad Netflixi," ütles Icahn. "Me omame endiselt kõiki alguses ostetud aktsiaid ning me usume, et Netflixil on meeletu potentsiaal," lisas miljardär.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt