29. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teeme Euroopa pilvepesa Eestisse

Tasapisi teadvustatakse Euroopas endale, et kasulik on hoida pilvepesi Euroopas. Kui juba Euroopas, miks siis mitte meil, Eestis. Eesti on nii mitmeski mõttes hea või isegi väga hea pilvepesa asukoht, kirjutab Reet Teder, Eesti Kaubandus-tööstuskoja esindaja Euroopa majandus- ja sotsiaalkomitees.

Praeguse Euroopa probleem on, et ollakse Euroopas riistvara, tarkvara ja võrkude osas sõltuv Euroopa- välistest pakkujatest. Sotsiaalsete võrgustike tipptegijad on pärit USAst. Kõige populaarsemad otsingumootorid on USAs või Hiinas paiknevate ettevõtete käes. Infotehnoloogilised arendusi tehakse üha enam allhankena Indias ja teistes väiksemate kuludega riikides.

Kui suured andmekogud koonduvad järjest enam kuhugi Hiina või India või muude Euroopa-välistes riikides asuvate ettevõtjate kätte, muudab see ühelt poolt andmete omanike seisundi järjest haavatavamaks ja teisalt suurendab märkimisväärselt pilvepesade valdajate digitaalset energiat.

Kus need pilvepesad füüsiliselt asuda võiksid, seda loe tänasest Äripäevast.

Artikkel ilmub EMT, Tallinna Kaubamaja, Danske Banki ja Äripäeva arvamuskonkursi Edukas Eesti raames.

 

Autor: Vilja Kiisler, Reet Teder

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052