Autor: Rainer Saad • 1. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Panasonic pigistas kasumi välja

Panasonic suutis neljandas kvartalis kasumi teenida, kuna firma on äritegevust ümber korraldamas nii, et kahjumeid teenivalt televiisoriüksuselt on keskendutud rohkem majapidamisseadmetele, patareidele ja muudele tarbijatega mitteseotud elektroonikaseadmetele.

Eelmise aasta viimases kvartalis oli Panasonicu ärikasum 34,6 miljardit jeeni ehk umbes 275 miljonit eurot. Aasta varem sai Panasonic neljandas kvartalis 8,1 miljardi jeeni suuruse kahjumi, kirjutas Reuters.

Elektroonikahiid prognoosib majandusaasta puhaskahjumiks 765 miljardit jeeni, mis on ettevõtte ajaloo suuruselt teine kahjum. Kahjumi põhjuseks on firma maine ja turuväärtuse langus ning mobiili- ja energiaüksuse varade väärtuse allahindamine.

Panasonicu juht Kazuhiko Tsuga on lubanud korraldada ettevõtte ümber nii, et see viiks firma taas kasumisse.  

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755