5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dell paari päeva pärast müüdud

Väidetavalt jätkusid nädalavahetusel kõnelused, mille lõpptulemuseks tahab grupp investoreid kuulsa arvutitootja börsilt ära viia, ülesid asjaga seotud inimesed Wall Street Journalile.

Kui kokkulepe saavutatakse firma erakätesse viimiseks, siis tähistaks see Texases baseeruvale firmale ajastu lõppu ning oleks ühtlasi suurim börsilt äraviimine alates finantskriisi algusest.

Firma rajas praegune nõukogu ja juhatuse esimees Michael Dell ja firma oli kunagi maailma suurim personaalarvutite tootja ning firma turuväärtus oli üle 100 miljardi dollari. Ometi pole Dell suutnud arvutimaailma trendidega kaasas käia, saades kahju personaalarvutite müügi langusest ajal, kui turgu vallutavad tahvelarvutid ja nutitelefonid.

Läbirääkimistega seotud inimeste sõnul plaanitakse aktsionäridele pakkuda ülevõtmishinda vahemikuks 13-14 dollarit aktsia kohta. Ühe isiku sõnul arutati pühapäeval veel selle hinna üle.

Enne ülevõtmisjuttude algust 14. jaanuaril kauples Delli aktsia 11 dollari ümber. Reedel kallines aktsia 3% ning tõusis 13,63 dollarini, tehes firma turuväärtuseks 23,7 miljardit dollarit. Täna on Delli aktsia 2,6% miinuses.

Pühapäeva õhtu seisuga oli omanike kontuurid juba välja joonistunud. Hetkel juba 16% omav Michael Dell suurendab osalust, paati tuleb Microsoft ning suure tüki ostab erakapitalil põhinev Silver Lake Partners. Tehingut on 15 miljardi dollariga rahastamas neli suurt investeerimispanka.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755