Autor: Marek Mühlberg • 5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tudengiveeb pakub ettevõtjatele tasuta töö ja praktika vahendamist

Eesti kõrgkoolide infoportaal Tudengiveeb koondab ühtsesse keskkonda sisseastujad, tudengid, vilistlased ning töötajaid ja praktikante otsivad ettevõtted.

„Siiani olid Tallinna Tehnikaülikoolil, Tallinna Ülikoolil ja Tartu Ülikoolil eraldi töö- ja praktikavahenduskeskkonnad,“ sõnab Tartu Ülikooli karjääritalituse juhataja Piret Tatunts, „nüüd saab tööandja läbi kõrgkoole koondava keskkonna suhelda üheksa õppeasutuse üliõpilaste ja vilistlastega ühest kanalist ilma suurema ajaressursi kuluta.“

Uus praktika- ja töövahenduskeskkond on kasutajatele tasuta. Tööandjad saavad lisada portaali töö- ja praktikapakkumisi ning vaadata töö- ja praktikaotsijate üliõpilaste/vilistlaste CV-sid. „Tudengiveebi partnerülikoolides õpib kokku ca 52 000 tudengit, kes on innukad uusi teadmisi omandama ja arenema. Tudengist töötaja või praktikant toob ettevõttesse värskeid teadmisi, mis loob võimaluse vaadata kujunenud tööprotsessidele otsa uue pilguga,“ räägib Tatunts eelistest, miks värvata töötajaid just tudengkonna hulgast.

Kõrgkoolide teabeportaalis Tudengiveeb osalevad Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Maaülikool, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused, Tallinna Tehnikakõrgkool, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Tartu Kõrgem Kunstikool ja Tartu Ülikool. Infoportaali loomist rahastati Euroopa Sotsiaalfondist läbi SA Archimedese meetme „Kõrgkoolide koostöö ja innovatsiooni arendamine“. Tudengiveebiga saab tutvuda aadressil www.tudengiveeb.ee.

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052