11. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple testib uut nutikella

Tehnoloogiahiid Apple on testimas uut "tarka käekella", mis ühendub juhtmeta iPhone'iga ja lubab inimestel kasutada seeläbi telefoni funktsioone.

Käekell hakkaks kasutama uut tüüpi painduvat klaasi, mis lubaks kumerat puutetundlikku ekraani kasutada, vahendab New York Times, viidates asjaga seotud inimestele.

Ajaleht spekuleeris, et uut käekella saab kasutada mobiilsete maksete tegemiseks, navigeerimiseks, iPhone'i sõnumite lugemiseks või tervisenäitajate mõõtmiseks. Lisaks hakkaks kell kasutama iOS operatsioonisüsteemi, nagu iPhone ja iPadki.

Eraldi artiklis kirjutas Wall Street Journal, et Apple'i peamine alltöövõtja Foxconn on arutamas võimalikke probleeme sellise tehnoloogia rakendamisel. Eraldi on firma keskendunud senisest efektiivsema ekraani ja kiibistiku arendamisele, mis lubaks nutikellal laadimata kauem töötada.

Nii Apple kui Foxconn keeldusid antud teemasid kommenteerimast.

Kuulujutud said alguse eelmise aasta lõpus Hiinast. Kohalikud tehnoloogid kirjutasid, et seade hakkab kasutama Inteli kiipe ja uut, vähem energiat neelavad Bluetoothi tehnoloogiat. 1,5-tollise ekraaniga kella saab ilmselt hakata juhtima ka iPhone'ist tuttava Siri abil.

Ajal, kui Apple on trügimas n-ö kantava tehnoloogia turule, on Google juba kinnitanud plaane tulla sellele turule. Firma uued tehnoloogilised prillid Google Glass on juba avalikult testimises.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755