Autor: Kaisa Gabral • 12. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pillesaar: riskikapitaliäris peab olema kiire ja paindlik

Arengufond loobub otseinvesteeringutest ning asutab fondifondi, mis investeerib erakapitali kaasavatesse allfondidesse. Ettevõtja Jaan Pillesaare arvates on see suund õige.

"Mulle on see mõte uudiseks, aga tundub tee õiges suunas. Fondide kaudu on riskid tavaliselt paremini hallatavad ja hajutatavad ning fondiosakud on reeglina likviidsemad kui üksikinvesteeringud," märkis Pillesaar ja lisas, et kuna Arengufond on riikliku raha investorina paramatult väga bürokraatlik, siis tulevikus ei pea sel juhul ettevõtjad selle bürokraatiaga vähemalt otse kokku puutuma.

"Olen mitmelt ettevõtjalt kuulnud, et Arengufond on liiga keeruliste nõuetega investor, et temaga asju ajada. Riskikapitaliäris peab edukas investor olema vastupidi kiire ja paindlik," lisas Pillesaar.

 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052